Мед Атлант

Електронна гривня – міф чи реальність?

Національний банк України вивчає можливість впровадження електронної гривні – національної валюти на основі технології блокчейн. Про це повідомляється на офіційній сторінці НБУ у мережі Facebook.

Національний банк вивчає сучасні інноваційні технології та розглядає широкий спектр можливостей їх застосування у перспективі, зокрема в рамках проекту Cashless еconomy. Однак, Національний банк уточнює, що мова йде про можливе запровадження електронної гривні, а не власної криптовалюти. Запровадження е-гривні може дозволити мінімізувати транзакційні витрати на переказ грошей від одного учасника платіжного ринку України іншому та водночас проводити їх з практично миттєвою швидкістю. Наразі вивчення цієї можливості в рамках даного проекту триває, – пояснюється на сторінці Нацбанку.

На інформаційній сторінці Coindesk йдеться про те, що Національний банк України розширює команду, яка працює над переведенням національної гривні до блокчейну. Професіонали світового рівня долучилися до проекту, який планується реалізувати в найближчі місяці.

Довідково: Блокчейн, тобто ланцюжок блоків транзакцій  — розподілена база даних, яка підтримує перелік записів, так званих блоків, що постійно зростає. База захищена від підробки та переробки.

Читайте також: “Працівники банку” видурили гроші з карточки калушанки

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...