Мед Атлант

Військова реформа перейшла на новий етап

Військові комісаріати будуть переформатовані у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Про це сьогодні, 18 січня, повідомили на брифінгу «Заходи щодо вдосконалення підготовки резервістів Сухопутних військ Збройних Сил України 2018 році».

Відповідно до плану дій оборонної реформи у 2016-2020 роках в період з 1 серпня по 31 грудня 2017 року проведився експеримент. На базі Чернігівського обласного військового комісаріату було створено територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Метою створення на базі військових комісаріатів таких центрів є підвищення ефективності та забезпечення прозорості в системі надання послуг щодо соціального і правового захисту військовозобов’язаним, резервістам, ветеранам війни та військової служби, пенсіонерам з числа військовослужбовців Збройних Сил України та членам їх сімей.
З 1 січня цього року стартував другий етап реформування, що включатиме зміни в діючому законодавстві. На даний момент заплановано перетворення системи всіх військових комісаріатів України у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки упродовж 2018-2019 років.

Читайте також: Комерсант, який торгував з сепаратистами, сидітиме в місцевому СІЗО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...