Мед Атлант

В Франківську презентували пілотний проект реформування музейної галузі Франківщини

Днями в облдержадміністрації відбулася презентація концепції реформування Яремчанського музею етнографії та екології Карпатського краю, який стане пілотним проектом з комплексного оновлення музеїв Прикарпаття.

Як зазначив Олег Гончарук, уже облдержадміністрація спільно з районними державними адміністраціями, обласною радою зараз активно працює у напрямку розвитку музейно-мистецького проекту «Мережа культурних інституцій Івано-Франківської області».

Власне презентували свої напрацювання засновник культурного холдингу «Гудімов Арт Проект» Павло Гудімов та автор дизайнерсько-архітектурної концепції музею Андрій Хір. Яремчанський еко-етно музей, як пропонують називати його креативні менеджери, є філіалом Національного музею Гуцульщина та Покуття ім. Й. Кобринського та має усі передумови для того, щоб стати сучасним європейським закладом.

Присутніх ознайомили з основними напрямками, в яких пропонується розвивати музей. Серед них – максимально ефективне використання матеріальної бази і фондів музею, налагодження комунікації з потенційними відвідувачами, формування експозиції, ведення екскурсій кількома мовами, доступність для усіх.

За умови успішної реалізації цього пілотного проекту, зміни відбудуться і у музеях Івано-Франківська, Коломиї, Косова, Яремче, Криворівні, Верховини, Галича.

Серед іншого було запропоновано створення в області арт-менеджерської групи для управління проектом, — повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...