Мед Атлант

Через борги “Івано-Франківськтеплокомуненерго” може залишитися без газу

“Івано-Франківськтеплокомуненерго” через значну заборгованість може залишитися без газу.

Про це сьогодні, 23 січня, на оперативній нараді повідомив директор підприємства Василь Рущак.

Рущак доповів, що наразі підприємство заборгувало НАК “Нафтогаз України” 167 мільйонів гривень, 30 мільйонів з цієї суми – це субсидії, які підприємству за листопад-грудень минулого року не відшкодувала держава.

Вчора була нарада в заступника голови адміністрації  і ближнім часом рішення проблеми не буде. Є ліміт на січень на використання газу, що буде в лютому – не знаю, – доповів Рущак.

Мер Івано-Франківська зазначив, що питання справді складне. І поцікавився в Рущака, чи держава не планує цей борг перекласти на міський бюджет?

На що Рущак відповів, що, ймовірно, цього прагнуть і додав, що їм будуть погрожувати відключенням.

90 % коштів, які поступають, автоматично забирає НАК “Нафтогаз України”, 10 % – це заробітня плата, податки, ремонти тощо. Грошей не вистачає, – доповів Рущак.

І повідомив, що в жовтні підприємство подало документи на коригування тарифу, однак національна комісія відхилила пропозицію. Зараз підприємство планує подати документи повторно.

Рущак зазначив, що планують також ближнім часом зупинити котельну на біопаливі, що на вулиці Тролейбусній, адже наразі її робота нерентабельна.

На таку пропозицію мер просив почекати й поки не приймати ніяких рішень.

Також проблеми з газопостачанням є ще й в приватного підприємства СТЕК.

На нараді мер поцікавився в директор СТЕКу Олега Вечеринського, чи не відключить підприємство франківцям тепло, адже такі розмови ведуться. На це керівник підприємства відповів, що компанія робить все можливе, аби цього не трапилося. Наразі підприємство також боргує державі 8 мільйонів гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА у Telegram 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...