Мед Атлант

За рік поліцейські зафіксували 100 фактів продажу алкоголю неповнолітнім

Лише минулого року на Івано-Франківщині працівники підрозділів ювенальної превенції виявили та задокументували майже сто фактів продажу алкогольних напоїв особам , які не досягли 18-річного віку.

Про це повідомила начальник відділу ювенальної превенції ГУНП України в області Алла Бойчук.

Захмелілі підлітки не здатні адекватно оцінювати свої дії та можливі наслідки. Для юного організму й пляшки пива буває достатньо, щоб дитина втратила контроль над своєю поведінкою, а це, на жаль, нерідко призводить до протизаконних вчинків. Під дією алкоголю вони стають агресивними та «відважними», через що з наслідками їх «подвигів» доводиться мати справу правоохоронцям. І тоді нерідко виявляється, що діти споживали спиртні напої на очах у дорослих і ніхто не спробував зупинити їх. Понад те, є чимало прикладів, коли алкоголь безперешкодно продають дітям. Незважаючи на численні звернення правоохоронців до працівників торгівлі щодо недопущення продажу дітям алкогольних, слабоалкогольних напоїв, а також й тютюнових виробів, такі факти й надалі трапляються, — зазначила Алла Бойчук.

За словами правоохоронців, вони й надалі здійснюватимуть профілактичні рейди торговими закладами та будуть притягувати до відповідальності порушників законодавства, які продають дітям алкогольні та слабоалкогольні напої.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА у Telegram

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...