Мед Атлант

Калушанина підозрюють у злочині проти довкілля

Місцеві правоохоронці спільно з працівниками Брошнівського лісництва виявили злочин проти довкілля. У його вчиненні підозрюють мешканця одного із сіл району.

Правоохоронці з’ясували, що дерево, яке росло на території лісгоспу на власний розсуд зрубав 42-річний мешканець одного із сіл району, повідомляє Сектор комунікації Головного управління Національної поліції Івано-Франківської області.

Підозрюваний зізнався у скоєному злочині та розповів поліцейським, що деревину використав для потреб у господарстві. На даний момент сума завданих збитків встановлюється. З місця події вилучено ручну пилу та зрізану сосну (ялицю), яку передано на зберігання в Брошнівське лісництво.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ст. 246 Кримінального кодексу України (Незаконна порубка лісу). За такі дії чоловіка можуть оштрафувати на суму від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або заарештувати на строк до шести місяців.

Окрім того,відповідно до санкції вказаної статті, покаранням може бути обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також: Поліція розпочала кримінальне впровадження за фактом загибелі людей через падіння крану

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...