Мед Атлант

Головний військовий прокурор вкотре звинуватив батальйон “Прикарпаття” в дезертирстві

Керівник військової прокуратури Анатолій Матіос продовжує звинувачувати військовослужбовців батальйону “Прикарпаття” в дезертирстві.

Про випадок, який стався в 2014 році, він згадав в інтерв’ю для видання “Gazeta.ua“.

 У 2014 році масовий характер мало дезертирство або самовільне залишення місця служби. У серпні міністр оборони надав інформацію про самовільне зняття цілого підрозділу з АТО і дрейф у сторону глибокого тилу. Це був батальйон “Прикарпаття”. 259 осіб без будь-яких реальних загроз зі зброєю оголили фронт і поїхали додому через всю Україну, — розповідає він.

Матіос додає, коли військових спробували зупинити, то вони напали зі зброєю на представників військової служби правопорядку.

Тоді мені довелося сісти на гелікоптер і висадитися серед поля. Вимагав зупинитися. Нас було лише троє – представник сухопутних військ, мій заступник і я. Скажу так – було невесело. А потім всі 259 чоловік отримали статус учасника бойових дій. Вони не брали участі в бойових діях, жодного пораненого, — стверджує військовий прокурор.

Нагадаємо, що наприкінці серпня сили АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Добровольчі батальйони неодноразово просили в командування підкріплення. Втім, за словами бійців, потрібна підмога так і не надійшла. Російські війська обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. Українські військовослужбовці зазнали значних втрат. Офіційних даних про загиблих, поранених і взятих у полон українських військових досі немає.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...