Мед Атлант

На Прикарпатті чоловік вигнав зі свого готелю податківців, погрожуючи фізичною розправою

У селі Микуличин, що на Яремщанщині, працівники податкової прийшли на перевірку до чоловіка, якого підозрювали у незаконній підприємницькій діяльності. Підприємець погодився поселити гостей у готельному комплексі, а коли дізнався що це податківці — вигнав їх на вулицю та погрожував фізичною розправою.

Про це повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Як з’ясувалось, в одному з найбільш туристично привабливих у нашому регіоні сіл, функціонує готельний комплекс, який належить місцевому жителю, однак господарює там чоловік родом зі сходу України. Інформація про здачу в оренду номерів в приватній садибі разом з красномовними фото розміщена на найбільших туристичних веб – порталах.

Згідно баз даних податківців, місцевий житель — власник садиби, не зареєстрований підприємцем. Більше того, минулорічний податок на нерухоме майно на суму 364 грн 21 коп не сплачено. Ліцензії на роздрібний продаж алкоголю та тютюну не видавалися, не реєструвались у податковій і касові апарати чи книги обліку розрахункових операцій. Тобто ні державний, ні місцевий бюджет від досить прибуткової господарської діяльності не отримували жодної копійки.

До слова, “заїжджий” підприємець  перебуває на обліку в іншій області, як суб’єкт підприємницької діяльності зі станом «визнано банкрутом».

Маючи цю інформацію, податківці вирішили провести фактичну перевірку готельного комплексу. Підприємець гостинно зутрів гостей, показав номери та погодився поселити в готелі, а коли дізнався що це податківці та отримав наказ на проведення фактичної перевірки — вигнав їх на вулицю, погрожуючи фізичною розправою.

Перед прибуттям поліціянтів, до податківців прибув один з яремчанських депутатів та представники досить поважної громадської організації міста. Всі ці особи здійснювали моральний тиск та перешкоджали виконанню податківцями  службових обов’язків.

Усі ці факти податківці виклали у своїх заявах до Яремчанського ВПГУНП  та залучили відділ внутрішньої безпеки Головного управління ДФС в області. На даний час вирішується питання щодо здійснення контрольно–перевірочних заходів, передбачених чинним законодавством, та притягнення винних осіб до відповідальності.

Читайте також: Прикарпатців просять впізнати жінку, яка викрала гаманець з магазину. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...