Мед Атлант

Для органів місцевого самоврядування і громадських організацій Прикарпаття створено конкурс

Сьогодні, 12 лютого, розпочалося засідання постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування.

Депутати розглянули проект рішення “Про доповнення до Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2020 поки”. Доповідав Юрій Цимбалюк — начальник відділу з питань міжнародних зв’язків, інвестицій та проектної діяльності виконавчого апарату обласної ради.

Організатором цього конкурсу є Асоціація органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна”.

Пан Юрій пояснив, що новий конкурс створений в 4 областях: Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій. У конкурсі можуть брати участь громадські організації та органи місцевого самоврядування. Можна творити й спільні проекти між областями, та й навіть між органами місцевого самоврядування.

На це влада максимально може виділено 250 тисяч гривень з обласного бюджету. У конкурсній комісії буде представник від облради та ОДА.  1 березня прийматимуть проекти , а восени вони вже мають бути реалізованими. Роботи мають надіслати у Львів, як організатору.

Член комісії Олег Гончарук (Ред. – також голова ОДА) каже, що є кошти, але часто нема проектів. Тому треба донести органам місцевого самоврядування про такий конкурс. Для прикладу, Закарпаття виділило 600 тис грн, Львівщина та Буковина — 1 млн грн.

Депутати схвалили питання на розгляд сесії.

Читайте також: Двом прикарпатцям загрожує три роки в’язниці за зруб дерев

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...