Мед Атлант

90-річний житель Прикарпаття став жертвою телефонних шахраїв

На стаціонарний телефон 90-річного мешкання Івано-Франківщини зателефонував  незнайомий і повідомив,  що його  син  вчинив серйозну ДТП. Аби уникнути відповідальності, шахрай чітко вказав суму 1000 доларів США. Пенсіонер не роздумуючи,  погодився  на умови афериста.

Схвильований  чоловік  невідкладно зібрав усі гроші, які були вдома,  виніс на вулицю та передав  невідомому чоловікові, який запевнив, що все буде добре та пішов у невідомому напрямку, повідомляють в Секторі комунікації ГУНП.

Лише після цього  чоловік  передзвонив  до  сина і дізнався, що той жодної  аварії  не вчиняв.

Потерпілий звернувся до Івано-Франківського відділу поліції. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження за частиною 1  статті 190 Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян не піддаватись на подібні неправдиві історії.

Перш ніж робити будь-які кроки для «порятунку» рідних, переконайтесь, чи дійсно з ними трапилась біда, зателефонуйте синові чи доньці  або до їх друзів чи знайомих. Також  прохання до громадян,  у яких є родичі похилого віку, провести з ними роз’яснювальну бесіду щодо подібних шахрайських схем, аби уникнути матеріальних збитків і уберегти здоров’я рідних, — просять поліціянти.

Читайте також: У Франківську п’яний чоловік дебоширив на автозаправці

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...