Мед Атлант

У Польщі роботодавець залишив на автобусній зупинці українку з інсультом

Скандальна подія трапилась ще на початку січня. Чоловік відвіз громадянку України у сусіднє місто і залишив на автобусній зупинці.

У Великопольському воєводстві Польщі роботодавець не захотів надати допомогу українці, у якої стався крововилив у мозок, а викликав поліцію нібито для п’яної жінки. Таким чином він хотів уникнути відповідальності, оскільки жінка працювала в нього нелегально, інформує Zaxid.net з посиланням на польський інформаційний ресурс TVN24.

Коли в неї стався інсульт роботодавець переніс її в автомобіль і відвіз у сусіднє місто, де залишив на лавці. А вже тоді була викликана поліція для п’яної жінки.

Роботодавець жінки через дві години після отримання інформації про стан українки відвіз жінку до міста, залишив на лавці, викликавши поліцію нібито до п’яної особи, – повідомив почесний консул України у Познані Вітольд Горовський на сторінці у Facebook.

Як повідомляється, наразі жінка, яка не має належного медичного страхування, перебуває у тяжкому стані у шпиталі.

Горовський повідомив, що Оксана вже працювала легально у цього роботодавця. Згодом, вона приїхала до цього ж працедавця, але він офіційно не зареєстрував її, бо не встиг це зробити.

Консул закликає усіх небайдужих перерахувати кошти на лікування жінки. За його словами, цю історію йому розповіла сестра постраждалої і її знайомі.

В свою чергу, речник поліції Великопольського воєводства Анджей Боровяк підтвердив, що громадянку України залишили на одній з автобусних зупинок. Він також зазначив, що її зараз неможливо допитати, оскільки вона перебуває у важкому стані.

Справою займається поліція, яка збирає інформацію про цю скандальну подію. Крім того, справу вивчає Державна інспекція праці Польщі. Вона перевіряє, чи на підприємстві працедавця були й інші нелегальні працівники.

Прокуратура Познані ініціювала кримінальну справу за статтею щодо ненадання допомоги, що призвело до  тяжких наслідків. Це суперечить праву про соціальне страхування працівника.

Підприємцю, в якого працювала українка, загрожує до трьох років ув’язнення.

Читайте також: В одному з прикарпатських готелей припинили трансляцію російських каналів

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...