Мед Атлант

В Юстинки, яку минулого року покинула рідна матір, вже є нова сім’я

Два роки Дмитро та Наталія Триноги були в списку кандидатів в усиновлювачі дитини. Ба більше, подружжя хотіло стати батьками навіть двох малюків. Декілька поїздок Україною з такою метою не принесло результату, але у 2017 році доля все-таки приготувала для них подарунок.

Навесні цього року в реанімацію міської клінічної дитячої лікарні з діагнозом двостороння пневмонія потрапила маленька Юстинка. Медики немовля вилікували, проте додому не відпускали, адже рідна матір «забула» про дівчинку. Випадково пацієнтами лікарні в той час були знайомі сім’ї Триногів – вони і сказали Дмитру та Наталії, що тут лежить дівчинка, яку покинула мама.

Ми дізналися про Юстинку на три дні швидше за службу опіки. І на мій день народження, 11 березня, вперше приїхали в лікарню та познайомилися з нею. І з того дня до 10 листопада ми щодня провідували дівчинку, – згадує Дмитро.

Влітку про покинуте немовля дізналося багато небайдужих франківців, які теж навідували та допомагали – хто засобами гігієни чи одягом, хто дитячим харчуванням. Декілька місяців Дмитро приїжджав до малої разом із дружиною, та літом у подружжя народився син і Наталя не мала змоги часто бачитися з Юстинкою.

Проте з народженням рідної дитини сім’я не забула про дівчинку:

Кожен день після роботи я приїжджав до неї та купував усе необхідне. Те, що завагітніла дружина, не змінило наших планів. Знаєте, коли її побачили, нам у серці тьохнуло. І ми пообіцяли собі, що будь-яким способом будемо допомагати Юстинці, а якщо буде можливість забрати її під свою опіку, то використаємо цей шанс, – розповідає Дмитро.

У вересні відбулося судове засідання щодо позбавлення батьківських прав рідної матері Юстинки. Пройшло ще два місяці, і члени комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради розглянули звернення Дмитра Триноги щодо опікунства над малою. Комісія тоді рекомендувала перебування дівчинки в їхній сім’ї.

Ми зможемо дати їй тепло та любов, усе необхідне і маємо надію, що виховаємо її гідно, справжньою людиною, – каже Дмитро.

Варто додати, що Дмитро Тринога – учасник АТО і танкіст-навідник першої окремої танкової бригади. У 2015 році він із побратимами героїчно забезпечував вихід наших підрозділів з оточення в аеропорту Донецька. Беручи до уваги патріотизм, людяність та щирість намірів Дмитра й Наталії Триногів, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків нещодавно нагородив їх відзнакою «Родина року».

фото: Богдан Досюк

Автор: Мар’яна ІВАНЦІВ

Стаття опублікована в журналі МІСТО № 13

*Передрук матеріалу дозволяється тільки за погодженням з редакцією.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...