Мед Атлант

На Івано-Франківщині ліквідують екоінспекцію

Днями уряд затвердив ліквідацію територіальних підрозділів Державної екологічної інспекції, на Івано-Франківщині в тому числі.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Крім того, буде ліквідовано Державну Азово-Чорноморську екологічну інспекцію і Державну екологічну інспекцію Північно-Західного регіону Чорного моря та у Севастополі. Не треба лякатися. Це не означає, що дані регіони залишаться без природоохоронного нагляду. Натомість буде створено міжрегіональні територіальні округи. Їх створення також підтримав Уряд, — зазначає міністр.

В ухваленій у травні 2017 року Концепції реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища їх передбачено 10. Зараз у рамках їх створять п’ять:

  1. Cтоличний округ охопить Київ та Київську область;
  2. Карпатський округ ( Івано-Франківська та Чернівецька області);
  3. Центральний округ (Полтавська та Черкаська області);
  4. Поліський округ (Житомирська та Рівненська області);
  5. Кримсько-Чорноморський округ (об’єднає Державну Азово-Чорноморську екологічну інспекцію і Державну екологічну інспекцію Північно-Західного регіону Чорного моря)

Це об’єднання не є випадковим чи хаотичним. Округи сформовано за еколого-ресурсним та еколого-техногенним принципом. Простіше кажучи, якщо для гірських регіонів потрібні обладнання чи автомобілі зі своєю технічною характеристикою, то для морських обладнання має бути зовсім іншої специфіки, — зазначає Остап Семерак.

На думку, міністра, це також дозволить підвищити дієвість природоохоронного контролю в процесі децентралізації.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...