Мед Атлант

За кошти обласного бюджету видаватимуть книги лише прикарпатських авторів

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків погодила до розгляду на сесії обласної ради проект рішення “Про внесення змін до регіональної цільової програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки”.

Зокрема, передбачається підтримка випуску краєзнавчої та історико-патріотичної літератури про Прикарпаття і науково-популярних творів виключно авторів з Івано-Франківської області. Водночас, зміни виключають можливість закупівлі виданої літератури, повідомляє прес-служба облради.

Коли мова йде про те, щоб закупити книги для наших бібліотек, то для цього є інші структури, як то управління культури чи обласна бібліотека. Натомість завдання управління інформаційної діяльності ОДА в рамках програми публікувати прикарпатських авторів, які пишуть про наш край, а не просто закуповувати популярні в Україні видання, — зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

Проект рішення “Про внесення змін до регіональної цільової програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки” депутати розглянуть на другому пленарному засіданні ХХ сесії обласної ради, яке відбудеться у п’ятницю, 2 березня 2018 року.

Читайте також: Зберегти без дозволу. Як вікодавню пам’ятку архітектури на Прикарпатті руйнує бюрократія

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...