Мед Атлант

В Україні завершився період газової кризи

Кризовий комітет при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості оголосив про завершення кризової ситуації в країні.

Прийнято рішення перейти до штатного режиму роботи вже з 7 березня, повідомив  у Facebook радник очільника міністерства Максим Білявський.

Кризовий комітет при Міненерговугілля щойно прийняв рішення оголосити про завершення кризової ситуації, перехід в штатний режим роботи з 7 березня 2018 року, — йдеться в повідомленні.

Як повідомляло “Місто“, міністр енергетики та вугільної промисловості повідомив про тимчасове обмеження споживання газу через дисбаланс в 15-20 мільйонів кубів на добу. Івано-Франківська ОДА мала визначити перелік навчальних закладів, які обмежать споживання газу.

У лютому НАК “Нафтогаз України” передплатив поставки газу в Газпрому, очікуючи на відновлення постачання у березні. Газпром повернув усю суму та відмовився постачати газ. Через похолодання в Україні виник незначний дефіцит газу.

Водночас Нафтогаз та польська компанія PGNiG 2 березня підписали контракт щодо постачання газу до кінця березня 2018 року.

Читайте також: Франківець затримав п`яного зловмисника, який хотів його обікрасти

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...