Мед Атлант

Четверо франківок увійшли до ТОП-100 успішних жінок України

До цьогорічного рейтингу “Топ-100 успішних жінок України”, за версією Журналу “Новое время”, увійшли чотири українські діячки культури, медіа та шоу-бізнесу, які проживали або народились в Івано-Франківську.

У розділі культура та медіа аж дві прикарпатки. Ірму Вітовську визнали однією з найпомітніших театральних актрис України, вона грає в київському Молодому театрі майже 20 років. Також вона багато знімається і грає на сценах інших театрів країни, зокрема і на сцені рідного Франківська.  Так, в 2017 році в новаторській постановці Івано-Франківського театру “Гамлет” Вітовська блискуче зіграла матір данського принца. А на 2018 рік запланована кінопрем’єра з її участю – містична чорна комедія “Брама”.

Також відзначили українську письменницю, співачку та активісту Ірену Карпу, яка довгий період часу проживала в обласному центрі Прикарпаття. Зараз вона очолює Культурно-інформаційний центр при посольстві України у Франції, де успішно займається просуванням української культури. Карпа – автор декількох романів, популярних в Україні та Польщі. Також вона стала лауреатом кількох літературних премій.

Однією з найуспішніших телеведучих вважають франківку Олену Фроляк. Свою кар’єру вона починала на телебаченні в Івано-Франківську. Три роки по тому вона вже працювала в Києві на всеукраїнському телеканалі ICTV. Минуло ще дев’ять років, і Фроляк стала главою інформаційної служби, а також особою каналу і беззмінною провідною Фактів – головного випуску новин ICTV. Фроляк є чотириразовим лауреатом головної національної телепремії Телетріумф.

У розділі рейтингу “шоу-бізнес” поп-зірка Тіна Кароль,  в активі якої два золотих, чотири платинових альбоми і безліч нагород. За даними квиткового сервісу Karabas.com, в 2016-му вона провела найбільше концертів в Україні. Крім того,  увійшла в трійку найбільш високооплачуваних зірок країни і в топ-3 виконавців, на концерти яких було продано найбільше квитків.

Нагадаємо, франківка лідирує у номінації конкурсу “Жінка України-2018”.

Читайте також: Івано-Франківськ стане першим містом, де буде впроваджено енергосервіс в бюджетних закладах

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...