Мед Атлант

Головний муніципал Івано-Франківська пояснив, чому їх перевіряють слідчі і прокуратура

Міський голова зауважив на оперативній нараді 6 березня, що на франківських муніципалів відкрили кримінальне провадження.

Подробиці були не зрозумілі. Проте сам очільник муніципалів також не знав, про що йде мова.

З цього приводу кореспондент МІСТО поспілкувався з керівником КП “Муніципальна варта” Богданом Кухаруком. Останній упевнений, що на муніципальну варту хтось поскаржився, але поки невідомо хто.

Питання стосується наших закупівель. Через систему “Прозоро” ми купили форму і пальне. Саме це перевіряють, – каже Кухарук.

В рамках відкритого провадження підприємство ще не до кінця ознайомлене з суттю. Наразі готують слідчим відповідь по закупівлях. Упевнені, що питання буде вичерпане незабаром. Муніципали підозрюють, що хтось подав наклеп, аби зробити хвилю для обурень.

Окрім цього, на сайті “Під Контролем” розміщена інформація про порушення ст. 3 Закону України “Про публічні закупівлі” ст. 164-14 КУпАП (Порушення законодавства про закупівлі), ст. 191 КК України “Розтрата майна”. Ці порушення стосуються Михайла Шутака, начальника комунального підприємства “Муніципальна варта” Івано-Франківської міської ради. Йдеться, що Михайло Шутак, як начальник КП, неправомірно уклав угоду під час проведення тендеру. Комунальне підприємство “Муніципальна варта”, як Замовник, при проведенні закупівлі форменного одягу визнав переможцем пропозицію учасника ФОП Правосудов Володимира, який у складі своєї пропозиції не надав жодного документу. Сума можливих збитків сягає 147 757,00 грн.

Богдан Кухарук каже, що підприємець поважний і проблем там немає:

Просто коли закуплялося, то цей підприємець, вигравши, недовиклав інформацію на “Прозоро”. І це когось зацікавило. Проте згодом документи викладені були. Тому це технічна справа.

Читайте також: У Франківську помітили групу з 80 дітей, у яких знайшли алкоголь, насвай та частини таблеток

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...