Мед Атлант

Франківський чиновник вважає, що ОТГ повинні самостійно відшкодовувати гроші за ліки

Про це висловився сьогодні, 16 березня, на засіданні постійної комісії облради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, голова комісії Манолій Піцуряк.

З початку процесу децентралізації ще не всі ОТГ перейшли на самостійне фінансування. Ті громади, які фінансуються самі, не мали б отримувати кошти на реімбурсацію з районних та обласних бюджетів. Однак, фактично гроші на відшкодування ліків їм дає район.

На думку заслуженого лікаря, такого бути не може, адже подібний алгоритм дій сприяє корупційним схемам і маніпуляціям.

Нечесний лікар чи аптекар може написати рецепт на тисячну суму. Людина з цим рецептом піде до районної лікарні, які фінансуються з районного бюджету. Там їй видають ліки. Такого не може бути, це неправильно, — наголошує Піцуряк.

Так, торік Калуська рада віддала частину свого бюджету на реімбурсацію Верхнянській ОТГ. Цього року така ж ситуація склалась з Матеївецькою об’єднаною територіальною громадою. ОТГ теж отримала гроші на виплату компенсацій за програмою “Доступні ліки”.

Нагадаємо, голова Матеївецько ОТГ Петро Книшук бідкався, що його тероризують працівники поліції та називав їх “скаженими псами”

Піцуляк рекомендував підкріпити розподіл коштів для ОТГ документами. Проте в департаменті охорони здоров’я ОДА кажуть, що окремий розподіл коштів на райони, ОТГ та міста суттєво ускладнить життя як департаменту, так і лікарям з аптекарями.

Читайте також: “Нарешті у нас зникла ДАІ, яка неефективно працювала”, — Князєв. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...