Мед Атлант

Кілька мільйонів гривень відшкодування отримали українці за неякісні товари

Майже 6 мільйонів гривень відшкодування за неякісні товари та надані послуги отримали українці минулого року.

Впродовж 2017 року до територіальних органів Держпродспоживслужби надійшло понад 19,7 тисяч пропозицій, звернень, скарг та заяв від споживачів, 39% з яких були задоволені.

Про це сказав голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, передає “Економічна правда”.

За його словами, законодавство покладає на державу обов’язок захищати права споживачів, забезпечувати вільний вибір продукції, створювати умови для здобуття споживачами потрібних знань з питань реалізації їх прав. Однак саме обізнаний споживач є більш захищеним.

За останній час поінформованість українського споживача про свої права зросла, про що свідчить і збільшення в рази кількості звернень громадян, які надходять до Держпродспоживслужби. Однак аналіз якості підготовки звернень свідчить про недостатню юридичну обізнаність самих споживачів у сфері захисту своїх прав, — зауважив Лапа.

За його словами, підвищенню рівня споживчої освіти громадян Держпродспоживслужба приділяє значну увагу. На вирішення цього питання, зокрема, спрямований нещодавно затверджений Урядом план заходів з реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року.

Читайте також: Казначейство не дає ліки від діабету прикарпатцям

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...