Мед Атлант

Міністр розповів, як в Україні будуть скорочувати кількість одержувачів субсидій

Кількість одержувачів субсидій в Україні буде скорочуватися в міру впровадження заходів енергоефективності та підвищення доходів населення.

Діюча система субсидій не заохочує їх одержувачів економити енергоресурси. Про це в інтерв’ю розповів віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, пише “Апостроф“.

Будуть рости доходи — буде зменшуватися кількість тих, хто отримує субсидії. Ми рухаємося в напрямку енергоефективності, щоб дійсно заощадити споживання енергії і таким чином зменшити кількість людей, які потребують субсидії, — сказав глава Мінрегіонрозвитку.

Часто активні жителі, які проживають в одному будинку з людьми, які отримують субсидії і не мотивовані вкладати в енергоефективність, не можуть прийняти рішення про залучення кредитних коштів на енергоефективну програму, — підкреслила Зубко.

Для того, щоб отримувачам субсидій стало вигідно економити ресурси, уряд впроваджує монетизацію субсидій, на останньому етапі якої споживачі зможуть направити зекономлені кошти на покриття кредитів або на підвищення енергоефективності.

Читайте також: Коломийський рибалка ледь не втопився у міському озері

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...