Мед Атлант

Папа Римський позбавив чину дев’ятьох монахів, які поселилися на Прикарпатті

9 лютого 2018 року Святіший Отець Франциск затвердив декрети Архиєпископа і Митрополита Василя (Семенюка) про видалення з монашого стану дев’яти монахів,  які перебувають у селі Посіч Івано-Франківської області.

Мова йде про ієромонаха Антонія-Григорія (Романа Планчака), ієромонаха Андрія (Миколу Костевського), брата Макарія (Миколу Кошарського), брата Йоана (Михайла Ратича), брата Вартоломея (Андрія Зубрицького), брата Якова (Дмитра Сасіна), брата Пантелеймона (Івана Василика), брата Мар’яна (Муховського), брата Миколу (Хахулу).

Це рішення Святішого Отця є остаточним і не може бути оскаржене. Про це повідомляє офіційний сайт Української Греко-Католицької Церкви.

В УГКЦ повідомляють, що ці монахи підтримували поширення «об’явлення» і «послання» про те,  що одна із сестер  «чує голос» Бога Отця, Бога Сина, Бога Духа Святого, Пресвятої Богородиці та окремих святих. Деякі «послання» записував о. Антоній Григорій Планчак, який підтверджував їх вірогідність і походження від Бога, не маючи на це ніякого права і повноваження.

Після цього відбулася реорганізація монастиря Святого Теодора Студита у селі Колодіївка. Частина монахів не прийняла зауважень церковної влади і відмовилася її слухати. Вони  поселилися у селі Посіч.

“Ці особи є колишніми членами монастиря Святого Теодора Студита в селі Колодіївка, Тернопільської області. Тепер вони незаконно перебувають у селі Посіч Івано-Франківської області.

Згідно із затвердженими декретами, вони втрачають приналежність до монашого стану, не мають права носити монаший одяг, втрачають усі права і позбавляються усіх обов’язків, які випливають зі складання монаших обітів та не можуть більше називати себе монахами.

Крім того, згідно із нормами церковного права, отець Планчак і отець Костевський не мають права священнодіяти. Вони не можуть служити літургії, уділяти святі таїнства та здійснювати інші богослужіння у храмі чи поза ним, в тому числі звершувати будь-які прилюдні моління за хворих, екзорцизми чи подібні практики”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У неділю в Івано-Франківську відбудеться велелюдна Хресна хода

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...