Мед Атлант

У Франківську викрили нелегальний обмін валют з мільйонними оборотами. ФОТО

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС в Івано-Франківській області викрили схему нелегального обміну валют, добовий оборот якої оцінюється в 3-5 млн грн.

Йдеться у повідомленні прес-служба ДФС, пише видання “Цензор.нет“.

У рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України було встановлено місцевого жителя, який ухилився від сплати понад 3,3 млн грн ПДФО внаслідок здійснення незаконних валютообмінних операцій на території Західної України.

Для здійснення злочинної діяльності фігурант із групою спільників створив і контролював нелегальну мережу обмінних пунктів. Ці “обмінники” були створені як юридична або фізична особа-підприємець, не були зареєстровані в податкових органах і в Нацкомфінпослуг як фінансова установа і не отримували генеральної ліцензії НБУ на здійснення небанківськими фінансовими установами валютних операцій.

У незаконній схемі, добовий оборот коштів якої становив близько 3-5 млн грн, було також задіяно одну з регіональних банківських установ, через касу якої “валютникам” видавалася неврахована готівка.

Крім того, фігуранти, використовуючи “кур’єрів”, щодня перевозили через митний кордон України в Польщу готівку без обов’язкового письмового декларування, де обмінювали її на долари США і євро та ввозили в Україну. Таким чином щодня перевозилося готівки в еквіваленті 2-3 млн грн.

За результатами заходів, вжитих у м. Івано-Франківськ вилучено: 304,5 тис. доларів, 6,1 тис. євро, 9,8 тис. фунтів стерлінгів, 441,7 тис. польських злотих (усього в еквіваленті 11,7 млн грн) і майже 4 млн грн, банківські виписки, чорнові записи, комп’ютерну техніку та електронні носії інформації.

Нагадаємо, СБУ викрила на хабарі в 22 тисячі гривень чиновницю ДФС в області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...