Мед Атлант

Горілка тече ріками: Івано-Франківськ ігнорує проблему сурогату

Муніципальні вартові, під час патрулювання вулиць Івано-Франківська, злили 50 літрів сурогатного алкоголю.

Про це сьогодні, 10 квітня, на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповів очільник “Муніципальної варти” Богдан Кухарук.

Горілка на Великдень тече ріками, при чому переважна більшість “наливайок” розташовані поблизу вокзалу. Щоб ви собі уявляли кількість того всього, що виливається — це приблизно 20 півлітрових пляшок, — ділиться Кухарук.

Головний вартовий обурений ігноруванням цієї проблеми. Каже, звертались у всі правоохоронні структури, але це нікому не цікаво.

Так виглядає, що цей процес є безупинний. Люди тримають наливайки, ми горілку зливаємо, а потім далі продається, далі зливається. Нічого не міняється, — продовжує муніципал.

Неодноразово вартові бачили, як люди ховали пляшки у смітниках та рекламних щитах. Продавці продовжують збувати спиртне, адже це серйозний заробіток, а 20 злитих літрів суттєво не вдарять по їх гаманцях.

Працівники муніципальної варти навіть провели невеличке дослідження. Вони з’ясували, яке житло в торговців сурогатом. За словами Кухарука, у людей справжні палаци, сумнівається, що у бізнесменів є такі статки.

Натомість міський голова Руслан Марцінків радить боротись із продавцями силою сучасних технологій та соцмереж.

Ви не можете їх вислідити, сфотографувати? Що у вас фотоапаратів нема? Треба розмісти їх фото з підписами, думаю, там багато цікавих осіб знайдемо. Близьких до деяких структур, — каже мер.

Кухарук пообіцяв, що муніципали і надалі зливатимуть сурогат, поки не встановлять постачальника.

Читайте також: Антиалкогольний рейд: де у Франківську продають незаконне спиртне і сурогат. ВІДЕОСЮЖЕТ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...