Мед Атлант

Франківськ збагатився сучасним апаратом штучної вентиляції легень

Кафедра анестезіології та інтенсивної терапії Івано-Франківського національного медичного університету поповнився сучасним апаратом для штучної вентиляції легень.

Вітчизняний апарат передали в навчально-практичний центр кафедри.  Вже розпочалися майстер-класи з освоєння лікарями-інтернами та лікарями-курсантами роботи з обладнанням, інформують в прес-службі  Івано-Франківської адміністрації.

ЮВЕНТ-М — апарат штучної вентиляції легень нової генерації, який має всі необхідні функції для проведення повноцінної респіраторної підтримки у дорослих і дітей в умовах стаціонару і при транспортуванні пацієнтів з будь-якими респіраторними порушеннями.

Прилад ШВЛ проводить цифровий і графічний моніторинг параметрів зовнішнього дихання. Паралельно здійснюється розширений моніторинг стану пацієнта, зокрема  насичення крові киснем , електрокардіограма (ЕКГ), артеріальний тиск крові, температура тіла. У незалежній пам’яті приладу зберігаються дані за 72 години та журнал подій.

За словами завідувача кафедри, професора Івана Тітова, таке надбання допоможе студентам, інтернам і курсантам не тільки на практиці опанувати методику респіраторної підтримки, а й підніме на вищий рівень лікувальний процес.

Дуже важливо, що такі можливості будуть забезпечені спочатку в залі навчально-практичного центру, а відтак біля ліжка хворого, — додав Тітов.

Можливість навчатись та користуватись високоякісним обладнанням відкриває нові горизонти для кращого навчання студентів та професійного розвитку лікаря.

Читайте також: Франківців просять допомогти дворічній Соломійці, яка хоче чути. РЕКВІЗИТИ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...