Мед Атлант

Обіцяли безпеку, а потрапив у смітник: суд розглядає справу франківського чиновника часів Януковича. ФОТО

Сьогодні, 18 квітня, в міському суді Івано-Франківська розглядається справа чиновника часів Януковича Василя Кавацюка, який вимагає 100 тисяч гривень компенсації від учасників акції “Чистий четвер” за те, що його посадили у сміттєвий бак.

Засідання викликало неабиякий резонанс серед прикарпатської громадськості. Так, перед початком засідання пройшов маленький мітинг, на якому активісти вимагали зупинити розгляд справи.

Під люстрацію потрапили лише секретарки і дрібні чиновники, а справжні злочинці залишилися безкарними, – заявив депутат обласної ради Михайло Королик.

Саме в силі українського народу очистити землю від зрадників. Перевіримо, чи прийде цей паразит, який служив Януковичу, на судове засідання, – додає керівник прикарпатського осередку УДА Василь Абрамів.

У залі, де проходить розгляд справи, знаходилися більше двох десятків людей. На суд прийшов й сам Кавацюк.

До мене прийшов Абрамів і викликав на вулицю, мотивуючи це зібранням громади. На що я відповів: не можу, адже проводив прийом громадян. Мене намагалися провокувати, називали “сцикуном”. Далі кілька чоловік почали мене виштовхувати у приймальню. Я отримав удари в гомілку, мене взяли за руки й за ноги і винесли на вулицю, – розповідає позивач.

Кавацюк додає, що йому обіцяли безпеку, однак чоловік потрапив у смітник.

Мені порвали сорочку, порвали майку. Постійно тягнули за краватку. Абрамів вимагав від мене заяву на звільнення, інакше погрожував втопити в озері, – продовжує Кавацюк.

За його словами, після цього інциденту він проходив стаціонарне лікування протягом більше десяти днів.

Судовий позов Кавацюка проти активістів триває третій рік.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...