Мед Атлант

У філармонії з сольним концертом виступив унікальний французький піаніст. ВІДЕО

Місцевій публіці французький піаніст Максим Зеккіні презентував сольну програму “Твори для лівої руки”.

Виступ Максима Зеккіні відбувся вчора, 20 квітня, в обласній філармонії. До нашого міста маестро приїхав у рамках фестивалю “Французька весна”.

Ідея вивчати репертуар для лівої руки з’явилась у Максіма Зеккіні, випускника Національної паризької консерваторії та лауреата численних міжнародних конкурсів декілька років тому, коли він вперше студіював “Концерт для лівої руки” Моріса Равеля. Цей твір був написаний у Відні 5 січня 1932 року для австрійського піаніста Пауля Вітгенштейна, який втратив праву руку під час Першої Світової війни, проте успішно продовжив кар’єру піаніста, замовляючи твори для лівої руки у відомих композиторів того часу.


Твори, які виконує Максім Зеккіні, розкривають величезні можливості лівої руки. Завдяки розташуванню пальців, прродній гнучкості і потужному регістру низьких клавішних частот, вона може навіть змусити зазвучати піаніно як цілий оркестр. Руки майстра справді фантастичні, як тільки вони торкаються клавіш, з’являється магія, від якої публіка перебуває в захопленні.

Як піаніст схарактеризував українського глядача та які перші враження в маестро від Івано-Франківська – у відеосюжеті “МІСТА”.

“Французька весна” стартувала в Івано-Франківську тиждень тому, це вже другий фестиваль для нашого міста. У рамках “Французької весни” прикарпатці мають змогу відвідати концерт мандрівних музикантів, переглянути ретроспективні стрічки французького кіно, подивитися вистави. Фестиваль триватиме до 26 квітня. На його закриття завітає Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Читайте також: В Івано-Франківську відкрили мистецький фестиваль “Французька весна”. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...