Мед Атлант

Прикарпатські фермери просять підтримки з обласного бюджету, щоб працювати законно

Асоціація фермерів та землевласників Івано-Франківської області просить в обласної ради співфінансування.

Про це йшлось сьогодні, 23 квітня, на засіданні постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин.

Передусім до асоціації фермерів звернулись фермери Косівського району, який є малоземельний, тож середня величина паю там становить о, 25 сотих. У відповідності до цього, фермер не може орендувати пай законно, адже нема відповідного  кадастрового номеру.

Свого часу, ці земельні ділянки отримали пенсіонери,  які не можуть заплатити навіть 2, 5 тисячі гривень, щоб виділити межі та отримати кадастровий номер. Фермер пропонують знайти можливість з обласного бюджету, при співфінансуванні сільських рад, щоб виробити номери розпайованим ділянкам. Таким чином проблема з наданням територій для фермерської діяльності буде вирішена.

Зараз іде робота з геокадастром. Це передусім стосується гірських районів. Адже, коли є всього 25 сотих, то ефективність падає. Цих ділянок нема на карті, тому у нас бувають різні ситуації, які ми не хотіли б мати в подальшому. Просимо з розумінням віднести до цього питання, — каже представник Астоціації фермерів.

Члени комісії погодились, що питання давнє і дійсно потребує вирішення. Воно існує й в інших, передусім гірських, районах.  Акцентували на можливості співфінансування й з районними радами, адже для області питання є фінансово болючим.

Можливо слід підготувати й офіційне звернення до Уряду, слід апелювати й до власників земельної ділянки. Власник має бути зацікавлений у цьому перший, потім ОТГ, а ми вже в кінцевому етапі, — зазначив голова земельної комісії.

Питання вирішили перенести на наступне засідання комісії, з його глибшим вивченням.

Читайте також: На стадіон дитячої спортивної школи “насувається” будинок 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...