Мед Атлант

Індекс здоров‘я франківців є четвертим найнижчим в Україні. Дослідження

Франківцям презентували результати щорічного дослідження, яке демонструє рівень
задоволеності містян медичною допомогою.

Соціологічне опитування “Індекс Здоров’я. Україна – 2017” проводив міжнародний фонд “Відродження” спільно з Київським міжнародним інститутом соціології. Таке дослідження фонд проводить другий рік поспіль.

У 2017 році індекс здоров‘я жителів Франківщини залишається четвертим найнижчим по Україні та складає 58 пунктів зі 100.

Це на 7 пунктів вище, ніж у 2016 році, але на 4 пункти нижче за середній показник по країні. Індекс враховує, наскільки громадяни задоволені амбулаторною та стаціонарною допомогою, чи зверталися до лікаря у випадку хвороби, як оцінюють свій стан здоров‘я, скільки витрачають на ліки тощо.

Серед позитивних показників: зріс рівень задоволеності містян допомогою в стаціонарі  – на 64 %. Ще два роки тому за цим показником наша область входила до трійки областей з найнижчим рівнем задоволеності стаціонарною допомогою.

Також прикарпатці почали краще дбати про своє здоров’я, в порівнянні з минулим роком. Троє з чотирьох франківців, або 77 %, сказали, що проходили медичний огляд з профілактичною метою.

Втім,  змінилася поведінка мешканців і в разі хвороби. Більше людей стали насамперед просити поради у провізора чи фармацевта в аптеці, водночас на третину менше франківців лікуються самостійно.

Більше половини з-поміж мешканців області, які не звертались до лікаря під час останньої хвороби, очікували, що хвороба пройде сама. Це найвищий такий відсоток по Україні.

ДОПОВНЕНО: Скільки франківці витрачають на ліки і чи підтримують вакцинацію: дослідження

Результати демонстрували в порівнянні з 2016 роком, аби бачити зміну настроїв суспільства за рік.

Повний звіт “Індекс Здоров’я. Україна – 2017” можна переглянути тут.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...