Мед Атлант

Франківська підприємиця не хоче сплачувати борг за користування міською землею

Франківська підприємиця, якій нарахували борг за користування комунальною земельною ділянкою у 219 тисяч гривень, відмовляється сплачувати всю суму і запевняє: ділянкою не користувалася й не розуміє чому їй порахували орендну ставку за таким високим відсотком.

Відшкодування збитків громаді міста, заподіяних внаслідок використання земельних ділянок комунальної власності, сьогодні обговорювали члени відповідної комісії.

Заслухали й підприємицю з ПП “Славута”, яка в 1993 році взяла в оренду земельну ділянку на вул. Дудаєва й не продовжила договір з 2010 року. Хоча, як запевняють в  управлінні самоврядного контролю департаменту комунальних ресурсів, нею користувалася.

Сама ж підприємиця пояснює, що в 1993 році там було болото, вони з чоловіком облагородили територію і не планували платити за неї високий відсоток.

В 2004 році чоловік помер і все закинулося, відповідно в 2010 році договір не продовжили, адже не було кому, – пояснює жінка.

Почувши суму, яку заборгувала місту – більше 219 тисяч гривень – жінка впала в сльози і просила членів комісії увійти в її ситуацію і зменшити борг, запевнила: земля просто стояла, нею не користувалася. Пізніше все ж згадала, що здала в оренду невелике складське приміщення, але зауважила: бере за нього усього 800 грн в місяць.

На що заступник міського голови Олексій Кайда відповів:

На підставі чого ми повинні зменшувати суму, ми й так пішли вам на поступки, порахували за 1,5 роки, а не за 8. З мільйона на 200 тисяч: це не поступка?

Кайда пояснює, що призначення землі є комерційним, а не виробничим, тому сума орендної ставки саме така.

 

Начальник управління самоврядного контролю департаменту комунальних ресурсів Наталія Голодюк пояснює, що по закінченню договору оренди в 2010 році підприємство не змінило призначення землі, тому орендна ставка нараховувалась за відповідним коефіцієнтом. Каже: це обов’язок землекористувача звернутися до органів місцевого самоврядування на виготовлення документів зміни цільового призначення землі.
На комісії вирішили, якщо борг не буде погашено, то міська рада подасть до суду.
Жінка вийшла з кабінету розчарована й побажала членам комісії ніколи не опинятися на її місці й бути більш чуйними.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...