Мед Атлант

Щоб захистити себе: франківці вперше складають правовий диктант. ФОТО

Сьогодні, 26 квітня, Івано-Франківськ приєднався до “Всеукраїнського правового диктанту”, аби перевірити правову грамотність містян.

Протягом трьох годин, учасники Всеукраїнського диктанту вирішували тести з 5-ти публічних галузей права: сфера фінансів, сфера здоров’я, соціальна сфера, особиста сфера, безпека.

Тестування для учасників зачитували місцеві юристи та високопосадовці. До прикладу, перший блок питань виклав начальник Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Андрій Гайда.

“Минулого року в Україні вперше провели такий диктант. Цього року до нього приєднались аж 30 міст з усіх областей Україна. У Франківську тестування проводять вперше. Проводимо, щоб люди були краще ознайомлені, як захистити себе і своїх рідних”, – перед початком тестування проінформували організатори.

Диктант покликаний покращити знання громадськості своїх прав і вміння їх захищати, адже правова безпорадність є небезпечною. Погано знаючи свої права, людина може понести серйозні фінансові та моральні втрати. Після перевірки, кожен отримає результати своїх знань у правовій галузі. За підсумками проекту для державних органів влади сформують, що дадуть можливість суттєво підвищити рівень правової грамотності українців. Також обіцяють створити загальну карта правового населення України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...