Мед Атлант

У середмісті пройшов майстер-клас по ліпленню вареників. ФОТО

4 травня у рамках фестивалю “Карпатський простір” біля кінотеатру “Люм’єр” в Івано-Франківську відбулося  відкриття кулінарної локації.

Розпочали його з презентації української кухні.

Україна завжди прославляється своїми національними стравами і сьогодні ми готуватимемо вареники та пригощатимемо ними гостей. У нас є різні начинки: капуста, вишня, картопля тощо. Крім того, ми частуватимемо гостей дерунами, баношем, – розповіли організатори.

Після цього розпочався майстер-клас з ліпки “правильних” вареників.

Беремо хліб, яйце, сіль, чисту джерельну водичку і замішуємо тісто. Щоб воно було м’яким – вкладаємо побільше любові у процес вимішування. Його треба місити довго, щоб було ніжним. Кожна господиня готує за власним рецептом, але головне – готувати в хорошому настрої.

Як розповіла директорка кінотеатру “Люм’єр” Лідія Шкрібляк, гастрономічна площадка “Кулінарний простір” у них розташовується вже втретє:

Цього року у рамках фестивалю “Карпатський простір”, з 4 по 6 травня, кожного дня о 13.00 год.  і 15.00 год. будуть представлені кухні різних народів. Розпочали з українських страв, а також сьогодні буде представлена молдавська кухня. А завтра-післязавтра будуть страви азербайджанської, грузинської, румунської та угорської кухні”.

Читайте також: Не хлібом єдиним. Міським породіллям даватимуть молоко

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...