Мед Атлант

Атовець викликав патрульних до франківських дорожників, які “приватизували” громадські парковки в середмісті. ФОТО

Ветеран Роман Мартинець в бажанні припаркувати авто в громадському місці натрапив на спротив франківських дорожників, які самовільно встановили на дорозі обмежувальні паркувальні знаки,  щоб тримати місця для “своїх”.

Ситуація обурила атовця, який розповів, що сьогодні вранці намагався запаркувати автівку на вулиці Петрушевича, зупинився згідно розмітки на громадській парковці. Через кілька секунд з приміщення, де знаходиться ДП “Івано-Франківський облавтодор” та “Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області” (САД), вибіг охоронець і повідомив, що тут паркуватися заборонено, адже це місця керівництва і приватна парковка.

Мені потрібно було на якихось 10 хвилин відійди забрати документи й тут таке. Охоронець почав тикати мені на самовільні знаки, де було зображено, що паркування тут заборонено. Я поцікавився, чим відрізняюся від їхнього керівництва і чому не можу зупинити авто в громадському місці. На що почув безглузді відмовки, мовляв вони цю вулицю прибирають тощо, – пояснює Роман Мартинець.

Роман Мартинець каже, що на цій вулиці немає жодного знаку державного зразка, який би забороняв паркування. Через це чоловік викликав на місце конфлікту патрульних.

Як я зрозумів, сюди вже неодноразово викликали поліцію по такій ситуації і щоразу керівництво установи ігнорує зауваження правоохоронців і продовжує розставляти самовільні знаки “заборони” на громадській парковці, – обурюється ветеран. – Як мені пояснив патрульний, в найкращому випадку вони складуть протокол на охоронця, начебто ці знаки розставляв він.

Чоловік акцентує на зухвалості, як він вважає, керівництва установи, адже чоловік, який не представився і не був схожий на простого охоронця, намагався виштовхати його з парковки і поводився зухвало.

Державна установа, яка б мала дбати, аби водії почувалися в безпеці на дорозі, дозволяє собі таке свавілля, – обурюється чоловік.

Виклик на Петрушевича від атовця підтверджують і в прес-службі патрульної поліції. Кажуть, допомогли чоловіку запаркуватися і забрали з проїжджої частини самовільні знаки. Також підтверджують слова чоловіка, що людина, яка вийшла з будівлі “на розбірки”, поводилася зухвало і навіть погрожувала пошкодити авто патрульних.

Заступник начальника з експлуатаційного утримання доріг САД Михайло Новосільський пояснює, що не знає коли з’явилися ці знаки, проте чи встановлюють їх для чиновників САД не відповідає.

Його колега – заступник начальника відділу з експлуатації та безпеки дорожнього руху Ігор Паранюк каже: паркуватися стороннім на тих місцях не бажано, адже в будівлі працює більше 150 людей і місць для паркування вони не мають.

Ми виходимо з ініціативою до міської ради, щоб рух по Петрушевича заборонити, щоб був лише під’їзд, – пояснює Ігор Паранюк.

І підтверджує, що три знаки біля пішохідного переходу таки їхні, але бронюють лише три місця. Кажуть, чоловіку, який викликав сьогодні патрульних, потрібно було припаркувати авто далі і конфлікту не було б.

Ми тримаємо резерв лише біля пішохідного переходу, далі всі ставлять, – каже Паранюк.

Працівники САД кажуть: така ситуація роками й не вони були ініціаторами обмеження цих паркомісць. Чи призначено це місце для конкретних людей – не відповідають.

Після розмови з представниками САД кореспондент МІСТА помітив, що з дороги знаки таки прибрали, перемістивши їх до кущів на тротуар.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...