Мед Атлант

Загибель корів не підтвердилась: комісія Галицької РДА з’ясувала ситуацію щодо обробки полів у селі Мединя

Як писало МІСТО, сьогодні жителі села Мединя Галицького району пікетували місцеву РДА з вимогою заборонити обробляти їхні поля хімікатами.  Спочатку місцевим донесли інформацію, що отруює селян один з найбільших агрохолдингів “Мрія”, пізніше з’ясувалося: кропив поля хтось із місцевих фермерів.

Бунт селян розпочався після вчорашнього випадку на пасовищі, коли до реанімації потрапила дівчина, яка випасала худобу, а корови почали хворіти. Звинуватила “Мрію” в кропленні полів Медині помічник-консультанта народного депутата України Адріана Байло на своїй сторінці у фейсбук.

Через кілька годин на фейсбук-сторінці агрохолдингу з’явилося спростування інформації.

Як повідомили на сайті Галицької РДА, інформація про загибель корів теж не підтвердилась.

На звернення громадян с.Мединя Галицького району щодо отруєння корів внаслідок випасання на полях, оброблених пестицидами агрохолдингом “Мрія”, розпорядженням районної державної адміністрації від 23.05.2018р. №327 створено комісію на чолі з першим заступником райдержадміністрації Сергієм Канюкою, яка 23 травня 2018 року взяла участь у виясненні ситуації, що мала місце в даному населеному пункті, виїхавши на місце події в с.Мединя для встановлення достовірної інформації,  – йдеться  у повідомленні.

З’ясувавши ситуацію, комісія встановила:

– агрохолдинг “Мрія” в с.Мединя Галицького району не орендує земель сільськогосподарського призначення і, відповідно, ніяких обробок на землі і посівах не проводив.

– падіж ВРХ Державною ветеринарною службою не підтверджено. Лікувальна допомога надавалася одній корові з клінічними ознаками гострої темпанії (вздуття), 9 жителів проконсультовано в телефонному режимі на випадок прояву клінічних ознак даного захворювання та надання першої ветеринарної допомоги.

– згідно довідки Мединської сілької ради від 23.05.2018р. №245 земельні паї в кількості 39 га знаходять в оренді ПП Клим О.І. відповідно до договору оренди на управління спадщиною від 31.03.2017р. Інші земельні ділянки розпайовані та знаходяться у власності громадян села і, які по довіреності передано в розпорядження ПП Клим О.І.

– зі слів орендаря, 3-5 днів тому проводилася обробка полів полікарбамідом – мінеральним добривом (повідомлення про внесення якого є не обов’язковим).

Нагадаємо, нещодавно МІСТО писало про схожу ситуацію на Тлумаччині. В селі Петрів жителі почали скаржитися на стан свого здоров’я та пов’язують це з сезоном кроплення полів.

Читайте також: На Городенківщині хлопець помер через отруєння, підозрюють хімікати

На Івано-Франківщині масово гинуть бджоли

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...