Мед Атлант

На Франківщині найбільша явка по західному регіону на ЗНО з української мови

Сьогодні, 24 травня, випускники складають одне з найпопулярніших ЗНО з української мови. Явка абітурієнтів Франківщини найбільша у західному регіоні – 97,83%.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив заступник директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Іван Любінець.

Оперативна інформація про явку учасників ЗНО-2018 з української мови і літератури 24 травня:
Закарпатська область – 98,23% з’явилося від числа зареєстрованих;
Івано-Франківська область – 97,83%;
Тернопільська область – 97,59%;
Чернівецька область – 97,67%;
Разом по ІФРЦОЯО – 97,83%.

Тестування розпочалося об 11:00.

На виконання сертифікаційної роботи з української мови і літератури відведено 180 хвилин. Загальна кількість завдань роботи – 58. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання, – 104.

Сертифікаційна робота складається з трьох частин:

Частина 1 “Українська мова” містить 33 завдання різних форм; відповіді на них потрібно позначити у бланку А.

Частина 2 “Українська література” містить 24 завдання різних форм; Відповіді на ці завдання позначаються в бланку відповідей А.

Частина 3 “Власне висловлення” містить одне завдання відкритої форми. Відповідь на це завдання записується в бланку відповідей Б.

Як зазначила на оперативній нараді в мера заступниця директора міського департаменту освіти Наталія Микула, на Прикарпатті бажання здати ЗНО з української мови виявила 4441 особа. З них 1074 – франківських випускники та понад 3 тисячі з інших районів області та закладів профтехосвіти, коледжів.

Микула повідомила, що в день проведення ЗНО з української мови в місті функціонуватиме 18 центрів, з них 12 – на базі міських шкіл. В цей день навчання тут не проводитимуть. На проведення незалежного оцінювання цього дня залучено 903 педагогів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...