Мед Атлант

“Зелена варта”: щоб захистити ліси від вирубки атовці здійснили 12 виїздів у Карпати. ФОТО

Івано-франківська Міська асоціація учасників АТО продовжує проект з патрулювання лісів на території Прикарпаття та убезпечення дичини від браконьєрів.

Проект діє з вересня – кілька разів на місяць “вартові” обходять лісові ділянки в різних районах області. Про результати звітують у соцмережі.

Наразі “Зелена варта” зробила понад 12 рейдових виїздів у Карпати, розповів один з ініціаторів проекту, голова Міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв.

 Про кожний вихід можна писати годинами, ті перешкоди і труднощі, які трапляються на нашому шляху, не вкладаються у звичну логіку сприйняття. Найбільше гнітить – це місцеві пристосуванці, які вже давно на боці тих, хто знищує нашу природу, – пише Василь Андріїв. – Вже так склалось, що берегти наші унікальні Карпати просто нікому, та й для кого. Правда, вигідніше сьогодні все залишити на “повалу” сильним світу цього, бо не має нікому до цього діла. Ми спокійно спостерігаємо, як лисіють гори. Ми все бачимо, бачать і місцеві, але там інша історія, вони давно вже в темі. Інші просто мовчать Природа нас карає: зсуви, повені, потім десятки мільйонів з держбюджету на ліквідацію наслідків стихійного лиха. І так по кругу… Аж до повного знищення Карпат. Це рано чи пізно станеться. Тільки потім вже буде пізно, кричати, плакати, чи шукати винних, яких, звісно, ніколи немає… Бережи те, що тобі дано природою! Наші діти теж хочуть побачити Карпати.

Читайте також: Ми скоро не будемо знати, що таке дуб, — громада обурена незаконною вирубкою Надвірнянського агролісгоспу

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...