Мед Атлант

Платіжна система Webmoney потрапила до списку санкцій і незабаром стане недоступною в Україні

В той час, як розвинуті країни світу на законодавчому рівні впроваджують криптовалюту, єдина легальна в Україні міжнародна система електронних інтернет-розрахунків Webmoney потрапила до списку санкцій Ради національної безпеки і оборони від 2 травня цього року.

Так, WM Transfer Ltd та всі представництва потрапили до переліку тимчасово (строком на 3 роки) заборонених на території держави організацій, визначених Рішенням Ради національної безпеки і оборони України, затверженого указом глави держави №126/2018 від 2 травня, пише ресурс Safeall.info.

Передбачається повне призупинення діяльності компанії на території України, а також блокування інтернет-провайдерами доступу до сайтів компанії та її субдоменів.

Необхідно зазначити, що в рішенні також дано вказівку Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав про запровадження санкцій та порушити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів.  Якщо таке рішення буде підтримане іноземними державами то система Webmoney може взагалі припинити свою діяльність.

Рішення вже набрало чинності, оскільки опубліковане на сайті глави держави. Відтак, ближчим часом інтернет-ресурси компанії стануть недоступними в українському сегменті мережі інтернет.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...