Мед Атлант

Під час експедиції в Карпатах біологи вперше натрапили на рідкісну червонокнижку комаху

Вже третій тиждень в Карпатах триває біологічна експедиція з рамках проекту “Збереження біологічного різноманіття в умовах ведення лісового господарства Прикарпаття”.

Реалізує дослідження карпатської флори і фауни громадська організація “Еко-Галич” за фінансової підтримки посольства Фінляндії в Україні, повідомляється на фейсбук-сторінці організації. 

Як зазначають біологи, третій тиждень експедиції виявився не менш цікавим, ніж два попередні.

Знайомство з новими місцями, людьми та, звичайно ж, – нові цікаві знахідки рідкісних тварин і рослин. Серед останніх особливо запам’яталися зустріч із трипалим дятлом та знахідка джмеля глинистого (це перша реєстрація в Івано-Франківській області та в гірській частині Українських Карпат цього “червонокнижного” виду), – написав у своєму фейсбук учасник експедиції, біолог Назар Смірнов. 

Джміль глинистий – уперше зареєстрований в Івано-Франківській області та в гірській частині Українських Карпат

Під час експедиції вчені досліджують місцевий рослинний та тваринний світ, водойми. У Воронівському лісництві виявили багато слідів кабанів і сарн європейських, чимало вовків. Серед червонокнижних земноводних – гребінчастого тритона. Відзначають чималі збереження рідкісних столітніх бучин.

Під час другого експедиційного тижня вчені виявили заселені гнізда чорних лелек і нове місце зростання дивовижної комахоїдної рослини – росички.

Першого тижня також відзначили чимало червоножнижних рослин.

Читайте також: Ведмедям із Галицького НПП побудують новий вольєр. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...