Мед Атлант

Франківські соцслужби обіцяють оздоровити максимальну кількість дітей-сиріт

На щотижневій оперативній нараді у міського голови заступниця начальника служби у справах дітей Ірина Дутчак розповіла, як влітку оздоровлюватимуть дітей-сиріт.

Як підкреслила Дутчак, головне завдання департаменту – оздоровити максимальну кількість франківців, що опинились у складних життєвих обставинах або без батьківського піклування. Наразі в обласному центі Прикарпаття таких дітей є 125.

Соцпрацівники передусім підтримують сім’ї, які взяли діток під опіку: видають путівки на відпочинок, проводять різноманітні заходи для малечі. Дітей, що перебувають на обліку, відправляють у табори, проводять для них цікаві квести, майстер-класи. До прикладу, майстер-клас із дресування собак і Петриківського розпису.

Ми з ними працюємо. Ніхто не залишає їх просто так. Головне завдання – створити здорову і щасливу біологічну сім’ю, – каже пані Ірина.

Станом на 4 червня вже оздоровлено 14 сиріт, одна дитина перебуває на відпочинку. Однак, за словами Дутчак, бувають випадки, коли батьки відмовляються відправляти дітей у табори.

Читайте також: Батьки франківських школярів проти, щоб діти відпочивали на асфальті, – Смаль

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...