Мед Атлант

Європейський суд розгляне справу Авакова молодшого про незаконність його затримання НАБУ

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв до розгляду заяву сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра про незаконність його затримання НАБУ.

2 червня я отримав документи про те, що ЄСПЛ прийняв справу до розгляду. Звісно, рішення ще немає, але в нас є привід для оптимізму. Адже вже цього року було два прецеденти з позитивним рішенням Європейського суду стосовно двох громадян України – Євгена Корнійчука й Анатолія Макаренка”, – зазначив адвокат Авакова Олександр Лисак.

Адвокат також розповів про основні причини, що спонукали його підзахисного звернутися до ЄСПЛ, передає “Інтерфакс”.

Олександра Авакова затримали в квартирі. Він не намагався переховуватися від слідства, тому причин застосовувати статтю 208 КПК не було. Її застосовують, коли людина намагається виїхати за кордон, або є підстави вважати, що вона може це зробити. Мій підзахисний такого наміру не мав. НАБУ запросто могло провести обшук у його квартирі, він цьому не перешкоджав. Тому ми віримо в позитивне для нас рішення ЄСПЛ, – наголосив Лисак.

Європейський суд з прав людини цього року задовольнив позови колишнього заступника міністра юстиції України Євгена Корнійчука та екс-голови Митної служби Анатолія Макаренка, зобов’язавши Україну виплатити їм компенсації в розмірі 6,5 і 10 тис. євро відповідно. Обидва позивачі подавали до ЄСПЛ позови про незаконне затримання українськими правоохоронними органами.

Головне фото: UNN

Читайте також: НАБУ підозрює, що прикарпатський прокурор не задекларував більше мільйона гривень

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...