Мед Атлант

Студенти франківського вишу здобули перемогу на олімпіаді з робототехніки. ФОТО

Студенти Прикарпатського національного університету перемогли на Всеукраїнській олімпіаді з робототехніки.

Про це повідомили МІСТУ в прес-службі університету імені Василя Стефаника.

Днями в Одеській національній академії харчових технологій відбувся ІІ-ий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни “Робототехніка”.  Змагались 62 студенти з вищих навчальних закладів України.

Програма олімпіади включала два тури. Перший – теоретичний, де учасники відповідали на тестові завдання з робототехніки, електроніки, програмування, а також розв’язували різноманітні задачі, створювали інтелектуальні алгоритми поведінки робота. Студент Прикарпатського національного університету Сергій Хортюк переміг у теорії та отримав Диплом І ступеня.

На другому, практичному, турі команди виконували завдання з побудови діючої моделі автономного робота-автомобіля, який мав самостійно знайти правильну траєкторію руху за допомогою сенсорів та відеокамер. При цьому автівка мусила обминати перешкоди та якнайшвидше доїхати до фінішу.

Кращому роботу знадобилось близько п’яти хвилин для подолання майже кілометрової дистанції, розвиваючи швидкість до десяти метрів на секунду  на прямих ділянках. У результаті кваліфікаційних випробувань тільки 13 команд були допущені до півфінальних заїздів, де відібрали 8 фіналістів.  Серед них й команда франківського вишу в складі студентів напряму підготовки “Програмна інженерія” Олега Риснюка, Назара Сав’яка та студента спеціальності “Інженерія програмного забезпечення” Сергія Хортюка.

За підсумками Всеукраїнської олімпіади команда студентів Прикарпатського національного університету здобула перемогу. Керівник команди – доцент кафедри інформаційних технологій факультету математики та інформатики Микола Козленко, інженер-консультант Мар’ян Федірко.

Читайте також: Франківка стала призеркою чемпіонату світу з шашок

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...