Мед Атлант

The Frankiver: дизайнери розробили ілюстрації до журналу про Івано-Франківськ. ФОТО

В кінці травня в Івано-Франківську відбулася конференція Design Village. Протягом трьох днів проходили лекції, воркшопи та портфоліо-ревю від дизайнерів з України та світу.

Цього року конференція відбулася вже втретє і мала тему “Дизайн заради дизайну — не дизайн”. Лекції та воркшопи були дотичні тем UI/UX, дизайн-мислення, шрифтового дизайну, реклами, графіті та вуличного мистецтва.

У рамках конференції Design Village 2018 воркшоп для учасників провів ілюстратор Сергій Майдуков.

 

Ми зі студентами мали в рамках цієї події воркшоп, де робили ‘blown covers’ для журналу The Frankiver, як свого часу зробили французи з The Parisianer (зараз, доречі, вже є The Tokyoiter та Le Montrealer), як ми вже робили The Kyivite та The Odeser. Взагалі, це прекрасний спосіб потренуватися дивитися на місто через його проблеми, та, разом із тим, через його чарівність. Вправно мішати це між собою та отримувати неприємну, обурливу ілюстрацію, — пише Сергій Майдуков на своїй сторінці у фейсбуці.

Та додає, що студенти зробили класні роботи. Деякі з них зрозумілі тільки франківцям.

І це круто, адже ми якраз хотіли зробити обкладинку локального журналу, що він дивиться на місто своїм особливим поглядом. Наприклад, обкладинка Марти Лешак — це абсолютно франківська історія про діда “Пару Копійок”, що його знають тільки містяни. Він ходить по Стометрівці, зшибає маленькі (а може й великі) гроші може штрикнути патиком або вщипнути, коли ти проходиш повз. Я повертався якраз із перерви і потрапив під його криву кістляву ручку – заволав, ніби мені павуків на обличчя насипали. Ну і решта історій — про церковність, про мера, про компактність, про Квадрат, про річку — також не про всю Україну, а саме про це місто, — написав Сергій Майдуков.

 Читайте такожЛітак у середмісті Франківська: фестиваль Porto Franko показав свого головного хедлайнера. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...