Мед Атлант

Активісти винесли купи сміття з карпатського водоспаду. ВІДЕО

У вихідні активісти влаштували акцію з прибирання території карпатського водоспаду Гук, що в Косові. До екологічного флешмобу долучилися не лише місцеві жителі, а й мешканці інших регіонів.

Про акцію в Фейсбук повідомив місцевий житель Олександр Бондаренко. Прикарпатець завантажив в мережу відео, де він цікавиться: що спонукало учасників акції пожертвувати вихідним днем, прибираючи за іншими.

В Косові прибрали Гук. Я, чесно кажучи, не розумію, чому люди у вільний час збираються і прибирають за іншими двоногими, які розкидають сміття на природі. Але вирішив запитатися про це в учасників акції, – написав Олександр.

Один з учасників еко-акції Іван розповів, що прибирає Карпати не вперше, попередньо разом з іншими 70-ма активістами вичистили територію поблизу гори Хом’як.

Організаторка акції Анна Дика пояснила, що влаштували прибирання в неділю, адже іншого вільного часу в багатьох не було. А мотивувало до такого вчинку просте небажання щоранку споглядати на своєму шляху купи сміття.

Від сміття на Косівщині відомі туристичні маршрути потерпають не перший рік. З початком літнього сезону любителі гірських прогулянок часто залишають за собою сміттєвий слід. Проблема зі сміттям неабияк псує екологію Карпат і дехто це розуміє. Як розповів місцевий житель та активіст, який прибирає Карпати, Олександр, власники садиб навіть проводять екологічні акції — в міжсезоння безоплатно приймають туристів при умові, що ті будуть ходити маршрутами та збирати сміття. Однак, “безкоштовний нічліг”  з такими правилами не приваблює українців.

Читайте також: Міська рада Косова придбала сміттєвоз і суттєво зекономила міський бюджет

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...