Мед Атлант

Облрада клопотатиме про надання франківському драмтеатру статусу “національний”

11 червня відбулося засідання постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Члени комісії розглянули проект рішення, який виноситься на сесію “Про звернення обласної ради щодо надання Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театру імені Івана Франка статусу “національний”

Звернення адресоване Міністру культури України Є. Нищуку.

Ініціатор звернення – депутат обласної ради Сергій Адамович.

Івано-Франківський театр – постійний гість та учасник зарубіжних фестивалів, активно гастролює за кордоном, знайомлячи світ з сучасним театральним мистецтвом України. Сьогодні колектив знають і чекають у країнах Європи, США, Канаді та містах України. Постановки, які наразі визначили обличчя Івано-Франківського театру в очах глядачів України та світу: “Солодка Даруся”, “Нація”, “Оскар і Рожева Пані”, “Енеїда”, “Hamlet” тощо. З частиною цих вистав неодноразово були здійснені гастрольні тури. Найвизначніші з яких, це гастролі Канадою (Оттава, Монреаль, Торонто) та США (Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Філадельфія, Клівленд, Чикаго.) у 2011 р. У 2016 р. здійснено поїздки у м. Мюнхен (Німеччина) та м. Рим (Італія) з виставою “Солодка Даруся”. Івано-Франківський театр – ініціатор та творець одного з найуспішніших на сьогоднішній день в Україні благодійних проектів: “Оскар та Рожева Пані”. Проектом під час гастролей зібрано 1 094 121 грн., які передано на потреби важкохворих паліативних дітей у містах, де працюють виїзні бригади та в онкогематологічні відділення, – йдеться у проекті рішення.

Оскільки творча діяльність Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичному театру імені Івана Франка відповідає найкращим світовим зразкам і є національно орієнтованою, Івано-Франківська обласна рада клопоче перед Міністерством культури України про надання даному творчому колективу статусу “національний”.

Читайте також: Драмтеатр показав репертуар на червень

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...