Мед Атлант

Розподілити дітей в інші школи або відправити до училищ, – директор ЗОШ №13 про те, як запобігти об’єднанню

Сьогодні, 21 червня, на засідання сесії міської ради прийшли обурені вчителі та батьки учнів зі школи №13.  Вони просять відмінити рішення попередньої сесії щодо об’єднання навчального закладу з вечірньою школою.

На сесії дали слово директрисі ЗОШ №13 Ользі Драпак. Жінка стверджує, що міський департамент проігнорував її думкою щодо об’єднання, натомість Ольгу просто поставили перед фактом.

Так не можна робити. Департамент проігнорував мою думку.  Рішення, якого в порядку денному навіть не було, прийняли на позачерговій сесії. І тільки тоді ми про все дізнались. Мер каже, що місця і навантаження вчителів збережеться. Так, цього року ми залишимось, але до нас приєднаються люди з вечірньої школи. Години – це наша зарплата. На наступний рік їх доведеться ділити з ними, або проводити скорочення, – каже Драпак.

Директиса наголошує, що є й інший шлях: зібрати інформацію, в яких навчальних закладах міста є вільні вакансії і запропонувати вчителям вечірньої школи піти туди. Пропонує, дітей  також розприділити по інших школах, випустивши екстерном.

Діти можуть отримати професіну технічну освіту і таким чином мати середню, або закінчити екстернат. Навіщо вечірня школа? У нас діти в 15 років на роботу не ходять. Чим вони займаються вдень, щоб ходити до школи вечором?, – запитує пані Ольга.

Нагадаємо, освітяни влаштували страйк  на Вічевому майдані, вимагаючи зустрічі з мером міста Русланом Марцінківом. Наступного дня міський голова зустрівся з протестувальниками та батьківською громадою.  Він запевнив, що педагогам не слід боятись скорочення, а відповідне рішення прийняли, щоб зберегти фінансування із державного бюджету. Однак така відповідь не влаштувалала ні викладацький склад, ні батьків – була створена петиція проти злиття шкіл.

Читайте також: Депутат-“укропівець” звинуватив Марцінківа у розповсюдженні порнографії і хоче йому подарувати шкарпетку

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...