Мед Атлант

“Не заплатити зарплату – гріх,” – депутати просять збільшити медичну субвенцію

На сесії обласної ради народні обранці розглянули звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та народних депутатів від області щодо ситуації із забезпеченістю видатками на виплату зарплати працівникам бюджетних установ області. Зокрема тих, які фінансуються за рахунок медичної субвенції з держбюджету.

На сьогоднішній день проблеми зі своєчасною виплатою заробітної плати виникають по 25 із 44 місцевих бюджетах області, які мають прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом.

Виходячи з вищенаведеного обранці просять збільшити для області фінансовий ресурс з державного бюджету на 402,8 млн. , В тому числі для бюджетних установ, які фінансуються за рахунок коштів медичної субвенції – 195,2 млн. гривень.

Як наголосив голова постійної медичної комісії облради та депутат від “Самопомочі” Манолій Піцуряк, в області катастрофічна ситуація з виплатою зарплати. Каже, виною цьому – неправильне законодавство.

Чинне законодавство про працю переписане з законодавста Радянського Союзу. На нього не можна накладати реалії сьогоднішнього життя. Держава знімає з себе відповідальність за підприємців. У більшості районів області призначень на зарплану нема. Ми свідомо порушуємо закон, бо люди ходять на роботу, а  ми виписуємо зарплату, коли призначень нема. Виникає бюджетна заборгованість, – каже Піцуряк.

Обранці з інших фракцій також підтримали дане звернення. Зокрема, Марія Рудик із “Волі” розповіла, що в Богородчанській районній лікарні вже зараз нема грошей на виплату заробітної плати для працівників первинної медичної ланки. Підтримав обраницю й депутат від “Самопомочі” Святослав Никорович. Каже, у даній райлікарні лор із семирічним стажем отримує 3 тисячі зарплатні – необхіно створити нормальні умови праці людям.

Депутати звернули увагу й на аналогічну проблему працівників освітньої галузі.

Не виплачується зарплатня технічним працівникам в освітніх закладах. Тому їх спеціально відправляють у відпустку за власний рахунок, – наголошує Михайло Вітенко “Батьківщина”.

Голова облради Олександр Сич доручив адміністрації підготувати фаховий аналіз, щоб визначити всі місця, “куди втікають гроші”.

Читайте також: Обласна рада вимагає стягнути з РФ кошти за репресії українців

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...