Мед Атлант

Облрада передала в оренду “Ощадбанку” землю в центрі Франківська

Державний ощадний банк України просить передати в оренду комунальну ділянку землі в центрі Франківська площею  0,0834 гектари для обслуговування орендованого адмінприміщення банку.

Рішення про передачу в оренду даної земельної ділянки чиновники розглядали сьогодні, 22 червня, на сесії Івано-Франківської обласної ради.

“Ощадбанк” хоче орендувати територію, на вулиці Гетьмана Мазепи, 14 для будівництва та  обслуговування будівель кредитно-фінансових установ.

Вартість цієї площі (0,0834 гектари) становить майже 3 мільйони гривень.

Депутат облради Олександр Левицький вніс пропозицію забрати з рішення слово “будівництво”, адже міська рада прийняла мораторій на будівництво у центральній частині міста. 47 обласних обранців проголосували “за” проект рішення у такій редакції.

Виникли запитання щодо встановлення розміру орендної плати.

Одна комісія облради пропонує ставку 12%, інша – 6 %, – повідомив голова облради Олександр Сич.

Начальник відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради Анатолій Прокопів зазначив, на яку суму коштів варто розраховувати.

У разі прийняття 12 % – 348 тисяч гривень на рік,  6% – 144 тисячі гривень на рік. Хоча земельна ділянка перебуває у власності облради, але ці гроші поступатимуть у міський бюджет Івано-Франківська, – зазначив Анатолій Прокопів.

Олександр Сич зазначив, що на комісії з аграрної політики було запропоновано встановити ставку не менше, як 12%. Однак таку пропозицію депутати облради не підтримали. Члени постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунального власністю, розвитку малого і середнього бізнесу запропонували ставку  6%. Та її депутати теж не підтримали.

Після цього голова облради запропонував ставку 8%. ” За” проголосували 50 депутатів – рішення прийняли.

Також депутати визначились із термінами оренди – до 3 років.

Читайте також: Обласна рада надасть мільйон гривень фінансової підтримки для МФК “Прикарпаття”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...