Мед Атлант

Поліцейські Франківщини затримали злочинних авторитетів, які виготовляли і збували фальшиві валюти. ФОТО

Затримання одного із “фальшивомонетників” відбулося 7 червня 2018 року на автостоянці, поблизу одного зі стадіонів у Львові, щойно той збув три тисячі підроблених доларів США.

В ході розслідування вказаного провадження та спільної операції відділу детективів слідчого управління прикарпатської поліції із співробітниками СБУ в області, а також колег цих підрозділів на Львівщині, під процесуальним керівництвом прокуратури області викрито двох інших співучасників злочину – мешканців Львівщини, причетних до збуту підробленої іноземної валюти. Саме вказані особи передали 3000 підроблених доларів США виконавцю злочину, який їх збув за ціною вдвічі дешевшою від справжніх, інформує прес-служба ГУНП в Івано-Франківській області.

За місцем проживання зловмисників проведено обшуки за участю працівників “КОРД” (корпусу оперативно-раптової дії). Слід зазначити, що викриті особи позиціонували себе як “авторитети” серед злочинного світу.

Вказаних осіб повідомлено про підозру в скоєнні злочину, а саме виготовлення та збут підробленої валюти передбаченого ч.2 ст. 199 Кримінального кодексу України. Кожному із них судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Досудове розслідування триває, встановлюється джерело надходження підробленої валюти.

Читайте також: За день прикарпатські поліцейські викрили сім підпільних гральних закладів. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...