Мед Атлант

Голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна завітала на Прикарпаття

25 червня в Івано-Франківську з робочим візитом перебуває голова Державної регуляторної служби України.

Ксенія Ляпіна зустрілась з представниками засобів масової інформації області, щоб розповісти про мету візиту – спілкування з бізнес-спільнотою регіону щодо впровадження реформ, які полегшують провадження господарської діяльності. Розмова з підприємцями йтиме про участь суб’єктів господарювання в прийнятті рішень органами влади, зокрема органами місцевого самоврядування, значення дерегуляції у веденні бізнесу, чіткі правила гри у сфері нагляду та контролю тощо.

Головна мета – донести до представників бізнесу інформацію про їх права, можливості їх захисту у процесі нагляду та контролю. Останнім часом ця тема дуже чутлива. Адже десь роки чотири у нас діяв масштабний мораторій  на проведення перевірок, – каже Ксенія Ляпіна.

За її словами, зараз діє частковий мораторій на перевірки діяльності підприємств.

Певна частина перевірок потрапляє під обмеження. Але наразі робота органів нагляду-контролю активізувалась, у зв’язку з цим у підприємців виникає безліч питань. Мораторій було введено в першу чергу тому, що потрібно було перебудувати систему органів нагляду-контролю. Це було таке собі “гніздо корупції” і ми постійно стикалися із безліччю питань корупційного характеру. Зараз структура органів нагляду-контролю змінена, але функції контролю залишились незмінними. Маємо надію, що змінились і підходи, – каже голова Державної регуляторної служби України.

На завершення голова Державної регуляторної служби зауважила, що підприємці часто не знають своїх прав і не знають куди звертатися.

Я залишаюся прихильником концепції, що сам підприємець не може вивчити все законодавство. Великі можуть собі дозволити утримувати юриста, а малий – ні. Тож у цивілізованих країнах це робиться через асоціації і об’єднання. Ми закликаємо підприємців активно брати участь у роботі таких об’єднань. Щоб підприємцям було легше жити, підприємцеві треба бути членом об’єднання, а вже воно має дбати за комфорт і допомагати їм,- каже посадовиця.

Водночас за словами Ляпіної, тільки 10% підприємців ідентифікують себе як члени об’єднань.

Читайте такожУ Франківську відзначили найкращих підприємців в рамках премії “Тріумф 2017”. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...