Мед Атлант

“Відкрита ніч”: у палаці Потоцьких відбудеться кінофестиваль просто неба. ВІДЕО

В ніч з 30 червня на 1 липня у  палаці Потоцьких в Івано-Франківську, одночасно з Києвом та 80 майданчиками України та зарубіжжя, пройдуть покази короткометражних фільмів українських режисерів.

Кінофестиваль “Відкрита Ніч. Дубль 21” під відкритим небом відбудеться в Івано-Франківську вперше. Організатори кінофестивалю у нашому місті – франківська Кінокомісія (IF.Film Commission), що є відділом Агенції регіонального розитку.

Палац Потоцьких зараз – улюблене місце франківців та гостей міста. Обіцяємо гостям теплу ніч, теплий прийом, – каже голова Агенції регіонального розвитку Віктор Вінтоняк.

Всі фільми, що братимуть участь у конкурсі, змагатимуться за дві фінансові нагороди. Нагорода фестивалю становить 50 000 гривень. Головного переможця фестивалю та приз  розміром 50 000 грн. визначатиме журі. Того, хто виграє кошти, зібрані у “Фонді взаємодопомоги”, цього року визначатиме найсуворіший критик – глядач, шляхом SMS-голосування.

Цього року до журі фестивалю увійшли продюсер Сергій Лавренюк, режисер та продюсер Валерія Сочивець, оператор Ярослав Пілунський, акторка Наталія Васько, кінокритик Лук’ян Галкін, звукорежисер Артем Мостовий, актор та волонтер Мирослав Гай, продюсер Анастасія Буковська, режисер Ростислав Держипільський (Івано-Франківськ).

Цього року фестиваль проходить під девізом: “Ми для вас – про себе”. Фільми транслюватимуть з 21.00 год. до 5.00 год. ранку. Вхід – безкоштовний. Закликаємо брати з собою теплі речі та гарний настрій. У нас буде кінотент, тож на рахунок дощу – не переживайте, – каже  кураторка “If.Film Commission” Мар’яна Заклінська.

Основна програма фестивалю в цьому році складається з наступних секцій:

Конкурсні і позаконкурсні програми, складені з нових фільмів як дебютантів, так вже й відомих митців.

Конкурс ігрових фільмів – 9 стрічок;

Конкурс документальних фільмів – 7 стрічок;

Конкурс анімаційних фільмів – 5 стрічок;

Позаконкурсна програма – 5 стрічок.

Велика частина фільмів розповідає про війну та життя після конфлікту. Є цілком абсурдні комедії ситуацій, фільми про перше кохання, музична анімація. Окремо фестиваль приготував сюрприз для українських глядачів. Ми підтримуємо розвиток українського кіно і тому в рамках фестивалю буде продемонстровано відібрані трейлери українських фільмів, які скоро з’являться на екранах, – зазначають організатори.

Читайте також: Ахтем Сеїтаблаєв: “Ми – свідки народження українського кіно”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...