Мед Атлант

Марцінків пообіцяв, що гей-парадів у Франківську не буде

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків запевнив, що міська влада не допустить проведення гей-парадів і запідозрив російські спецслужби у збурюванні українського суспільства.

Про таке він заявив в інтерв’ю виданню “Українська правда”. Приводимо уривок з нього.

– У нас існує зараз поширена думка, що за будь-якими поділами українського суспільства стоїть рука Кремля. Так що ЛГБТ-марші – це теж рука Кремля?

– Цілком можливо, що окрім грантових коштів, які певні середовища віддають під такі речі, можуть бути залучені й спецслужби російської держави. Вони намагаються збурити суспільство через проведення гей-парадів чи заходів такого характеру.

Адже це не є нормально, коли зараз через сумнівних науковців, у підручники для перших класів пробують видати за норму, що немає мами і тата, а є лише рідні. Чи що є більше статей, ніж чоловік та жінка. На мою думку, це свідома провокація.

– Ви допускаєте, що у Івано-Франківську теж хтось захоче провести марш за права ЛГБТ-спільноти?

– До цих подій (виступу ХЗВ – УП) я б ніколи не подумав, що у Франківську можливий такий марш. Але зараз ми бачимо наступ так званих неоліберальних сил.

Моя позиція принципова – ми проти проведення подібних заходів. Ми не втручаємося в особисте життя, але коли це переходить на пропаганду, коли це політична акція, а по факту це політична акція, то вона має мати відповідну реакцію.

– І як буде реакція міської ради на заявку про такий захід? Будете пробувати заборонити?

– Свого часу, коли комуністи ходили з червоними прапорами, ми зверталися в суд і через судове рішення забороняли їм проводити акції. Ми будемо діяти в межах закону. Але якщо запитають особисто мою думку, то я буду проти.

Читайте також: Голова національної поліції України повідомив, що кримінальне провадження проти організаторів фестивалю Porto Franko закриють

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...